IMG_3785
Hva vet du om de ulike
cannabinoidene?

Cannabinoider er de naturlige kjemiske forbindelsene i cannabis. Disse cannabinoidene er ansvarlige for noen av de medisinske effektene av cannabis, som å redusere smerte eller betennelse, eller behandle symptomer på angst. Fordi disse cannabinoidene er laget av cannabisplanten, kaller vi dem fytocannabinoider (plante-cannabinoider).

Fytocannabinoider gir oss effekter når vi inntar dem i cannabisen vi røyker, damper, spiser eller drikker. Vi får disse effektene fordi kroppen vår har et helt nettverk av cannabinoidreseptorer. Dette nettverket kalles det endocannabinoide systemet. Der fytocannabinoider lages av cannabisplanten, er det også cannabinoider laget av kroppen vår.

Disse kalles endocannabinoider og lages naturlig inne i kroppen vår og hjelper oss å holde oss friske. Disse endocannabinoidene hjelper til med å regulere mange kroppsfunksjoner, fra fordøyelsen til immunsystemet vårt og finnes over hele kroppen i vevet, nervene, organene, beinmargen og hjernen. Fordi vi har cannabinoidreseptorer over hele kroppen, betyr det at fytocannabinoider (fra cannabisplanten) påvirker kroppen vår der endocannabinoider også gjør det. Fordi kroppene våre ikke alltid fungerer slik de skal, kan det endocannabinoide systemet vårt falle ut av balanse fordi det ikke alltid kan regulere alt perfekt. Når vi blir skadet, utvikler en lidelse eller noe skjer med helsen vår, kan det bety at vårt endocannabinoide system er ute av balanse eller ikke kan hjelpe kroppen til å fungere normalt. Kroniske smerter, angst, depresjon, kreft, lidelser, hormonubalanser, muskel-, ledd- eller nerveproblemer er alle symptomer og sykdommer der cannabis kan hjelpe. Cannabinoider kan da hjelpe kroppen vår med å finne balanse igjen og redusere symptomer som kronisk smerte ved å hjelpe vårt endocannabinoide system til å fungere ordentlig.

it´s just a plant.

Related Posts

Legg inn en kommentar