ukstudy

livskvalitet bedre med thc blomster?

En ny artikkel publisert ved bruk av data fra den britiske observasjonsstudien Project Twenty21 (T21) pasienter rapporterer “betydelige forbedringer” i helserelatert livskvalitet når de foreskrives en THC-dominerende cannabisblomst produsert av Khiron Life Sciences.

Innånding av Khiron 20:1, som inneholder 20 % THC til 1 % CBD, ble også vist å forbedre det generelle humøret og søvnen, samt smertens alvorlighetsgrad og symptomer på angst.

Khiron 20:1 antas å være et av de mest foreskrevne produktene i T21-skjemaet.

konklusjon

“Våre resultater indikerer at kontrollert inhalering av farmasøytisk kvalitet, THC-dominerende cannabisflos, Khiron 20:1 er assosiert med en betydelig forbedring i pasientrapporterte smertescore, humør, angst, søvnforstyrrelser og generell HRQoL i en behandling – resistent klinisk populasjon.¨

En oversikt over studien

I november 2018 etablerte Storbritannias innenrikskontor en lovlig rute for kvalifiserte pasienter til å bli foreskrevet cannabisbaserte produkter for medisinsk bruk hos mennesker (CBPM) som ulisensierte medisiner. Disse inkluderer flytende cannabisekstrakter for oral administrering (‘oljer’) og tørkede blomster for inhalasjon (‘flos’). Røyking av CBPM er uttrykkelig forbudt.

Til dags dato er THC-dominerende cannabisblomster fortsatt de mest foreskrevne CBPM-ene i Project Twenty21 (T21), det første multisenter, prospektive, observerende britiske cannabispasientregisteret.

Denne observasjonelle, prospektive datagjennomgangen analyserer pasientrapporterte utfallsmål (PROMS) samlet inn av T21 assosiert med inhalering av produktet, Khiron 20:1, den mest foreskrevne CBPM i prosjektet (FIGUR 1A).

PROMS samlet ved baseline og ved påfølgende tre måneders oppfølging inkluderte helserelatert livskvalitet (HRQoL), generelt humør og søvn. Tilstandsspesifikke mål på sykdommens alvorlighetsgrad ble utført med kort skjema for kort smerteinventar (BPI-SF) og Generalized Anxiety Disorder 7-Item Scale (GAD-7) (FIGUR 1B).

Bilde beskrivelse
FIGUR 1. (A) Foreslått protokoll for å initiere naive pasienter og forskrivning av leger trygt inn i inhalering av THC-pre-dominerende cannabisflos Khiron 20:1. (B) Pasientrapporterte utfallsmål (PROMS) samlet inn av prosjekt T21. 

Linker & kilder

Related Posts

Legg inn en kommentar