Scroll Top
VTYE

Den essensielle hampen

Historien om hamp i Norge

I dalen Gausdal i Norge ville folk på 1800-tallet løfte hatten som en hilsen når de nærmet seg en hampåker. Planten var kjent for å huse en Vette, en naturånd som skulle behandles med respekt. I norsk folklore symboliserte hampetøyet begynnelsen og slutten, og det var det første og siste man ble svept inn i i dette livet.

Disse tradisjonene kan være levninger fra en tid da hamp hadde en religiøs funksjon i den førkristne religionen, men hovedbruken av hamp i Norge de siste tusen årene har vært som kilde til fiber.

Hamp kan ha blitt dyrket i Norge i prehistorisk tid. Pollenprøver tyder på at hamp ble dyrket i nærheten av Oslofjorden i romersk jernalder, rundt begynnelsen av kristen tidsregning. Det første sikre beviset på hamp i Norge stammer fra vikingtiden. Vevd tekstil av hamp ble lagt i graver i Sørvest-Norge rundt år 1000. De var sannsynligvis fragmenter av seil. Ellers var det vanlige materialet for vikingskipseil ull eller neslefiber.

Hampfiber var mest viktig for vikingene som materiale for tauverk. Før hamp kom i bruk, ble tau og liner hovedsakelig produsert av bast fra lindetrær. De lange, smidige hampfibrene gjorde det mulig å produsere bedre tauverk, noe som igjen var en viktig forutsetning for de lange sjøreisene til vikingene. Hamp var derfor en viktig handelsvare og en viktig bytte fra deres regelmessige væpnede raid.

Etter første verdenskrig sank etterspørselen etter hampetau raskt. Mengden som ble importert i perioden 1920-24 var bare halvparten av mengden ti år tidligere. Imidlertid økte etterspørselen igjen på slutten av 1930-tallet på grunn av oppsvinget i antarktisk hvalfangst. 

Hvalfangerne var nøye med utstyret sitt, og harpunører var spesielt forsiktige med “forløperen”, en tynn tau som var direkte koblet til harpunen. Kun håndspunnet italiensk hamp hadde den ønskede kvaliteten. I perioden 1930-1935 nådde importen et nytt høyt nivå på nesten 20 000 tonn hamp, mens eksporten av tau og tauverk nådde over 3 000 tonn.

Med nedgangen av de store flåtene av seilskip sank etterspørselen etter tauverk, og produksjonen som fortsatt var igjen, ble skiftet til andre fibre enn hamp. Til tross for en liten økning under andre verdenskrig, var det ved slutten av 1950-tallet ingen registrert dyrking av hamp i Norge. Med ny narkotikalovgivning innført i 1964, ble hampedyrking til og med ulovlig, og hampfrø i Norge ble forbudt i 1999.

Historien om Hamp i Norge ble tidligere publisert i The Journal of Industrial Hemp av International Hemp Association av Jan Bojer Vindheim.

1.0 Observerte feil gjennom historien

Tross den økonomiske nedgangen fra begynnelsen av det første århundret etter den romerske finans- og bankkrisen, har historien gjentatt seg selv. Bankkrisen på 1300-tallet, den 30-årige krigen mot finansielle bankinstitusjoner på 1600-tallet, den store tilbakestillingen på 1700-tallet, den store tobakksdepresjonen på 1800-tallet, bank- og finansreseksjonen i 30 år, og 1920-tallet, 1970-tallet, 1980-tallet, oljekrisen og sammenbruddet av Sovjetunionen på 1990-tallet, har vitenskapelig bevist at dagens sosiale og økonomiske situasjon i det 21. århundret vil bare forverre økonomien på lang sikt og lamme bank- og finanssystemene, noe som vil skape en “lammende resesjon og økonomisk depresjon” i det 21. århundret.

Dagens miljømessige turbulens i det 21. århundre har gitt oss en karmisk tilbakeslag på samfunnet og kulturene våre, som Vi Folket betaler for grådigheten til selskaper og regjeringer. Dette er beviset på at vi har forsømt Moder Jord og hennes gaver.

Disse tallene har bevist at med menneskeskapte feil forbruker vi mer olje til avskoging i dag i Europa og rundt om i verden enn vi burde ha gjort. Kortsiktig suksess med avskoging og å tjene “raske penger” har ført til at neste generasjon må betale for disse ødeleggende konsekvensene.

I en kort undersøkelsesanalyse har avskogingsselskaper, landbrukssektoren, alle matleverandører, betongprodusenter, byggefirmaer, bilprodusenter, fiskeindustrien, oljeindustrien og møbelprodusenter forårsaket ødeleggende effekter ved å forurense våre elver og forurense grunnvannssystemer og skylde det på forbrukeren.

Disse katastrofale virkningene har ført til at neste generasjon må skrape sammen de siste gjenværende ressursene og økonomien for å støtte en ustabil aksjemarked, men vi kan erstatte alle disse produktene med hamp. Industrihamp i Norge og i Europa kan fikse den nåværende økonomiske boblen som er i ferd med å sprekke når som helst.

I 1961 lanserte UNGASS en narkotikabasert lov som gjør det ulovlig for regjeringer å produsere, tilby og eie mange, men ikke alle, stoffer som anses som narkotika, noe som tilsvarer internasjonale traktatforpliktelser i en enkelt lov. Cannabis er delt inn i to kategorier, medisinsk cannabis og hamp.

 

De fleste glemmer at HAMP er en ikke-psykoaktiv substans. Derfor har Marihuana-propaganda fra USA siden 1961 demonisert Hamp, og “krigen mot narkotika” som aldri fungerte, har gjort situasjonen verre.

Siden tidlig i 2017 har “Green Rush” investorer tjent store penger på CANNABIS-aksjer. Forskjellen er enorm. Vi promoterer Cannabis som en milliard-dollar-crop, med dusinvis av Hemp- og Cannabis-entreprenører som blir arrestert i prosessen med å dyrke Hemp uten lisenser, eller det blir tatt feil av myndighetene som Marijuana. I dag tar “Green Rush” banker og investorer ut milliarder av dollar per år, mens aksjemarkedet gir dem økonomisk frihet til pensjon, Industrielle Hemp-bønder og Cannabis-entreprenører som skraper sammen.

De fleste vet ikke at Cannabis har to kategorier, hvorav vi alle vet at Marijuana er en psykedelisk substans og en Industriell Hemp. Akkurat nå har vi i Europa omtrent nok Hemp gårder til å mate husdyrene og befolkningen i Den europeiske union. Dette har ikke blitt vurdert eller fullstendig analysert av politikerne. Derfor må vi med Hemp komme til en billigere og mer bærekraftig løsning hvis alternativet blir vurdert!

2.0 Mangel på ferskvannstilførsel

“Enten menneskeheten er tilpasningsdyktig, takknemlig og respektfull nok til å oppnå en rettidig, polar skifte i verdier fra det ulovlige til det essensielle, vil avgjøre om vi kan helbrede vår Moder Jord i tide for å forhindre uopprettelig, systemisk sammenbrudd.”
Paul J. von Hartmann

Vi tar opp globale oppvarmingsproblemer. Hamp kan brukes som fôr til husdyr, øko-vennlig HAMP kan lages i fiskepiller, og med tilstrekkelig finansiering til forskning kan Hamp erstattes med GMO soyabønner. Genetisk modifiserte OMEGA 3 og OMEGA 6-croper har ødeleggende effekter på økosystemet. En hel hektar (100x100m) en metrisk enhet av arealmål som tilsvarer 100 acre (2,71 acre eller 10.000 kvadratmeter).

La oss anta at vi har et rimelig effektivt system som bruker 12 tommer (30 cm) irrigasjonsvann og produserer 190 bushels med Mais produsert likt, og dette tilsvarer 3,738 gallon (14.149 L) vann per bushel (30 kg) med soyabønner produsert. Disse tallene er viktige av flere grunner:

For det første transpirerer mais- og soyabønneplanter en enorm mengde vann i løpet av vekstsesongen. Dette krever planter med gode rotsystemer og plantehelse for å produsere høye avlinger som er avgjørende for lønnsom produksjon. Plantene må være relativt fri for sykdommer, insekter og ugresskonkurranse som vil kompromittere plantens helse og resultere i lav vannbrukseffektivitet, noe som blir svært dyrt med pesticider.

For det andre er disse tallene betydningsfulle når man diskuterer fremtidige vannfordelinger for landbruk og bybruk. Politikk kommer inn i bildet når man prioriterer byboeres rettigheter til å holde plenen grønn og ha relativt lave vannregninger versus bønders behov for produksjon av flere avlinger.

En tredje faktor er hvor mye vann det tar å opprettholde truede fiske- eller fuglepopulasjoner i et elvesystem og å ha tilstrekkelig med vann for andre miljømessige årsaker. Disse faktorene må tas i betraktning og diskuteres når fremtidige ferskvannsfordelinger i Den europeiske union blir gjort.

Derfor kan en acre (0,4 hektar) med HEMP gi i gjennomsnitt 700 pund (320 kg) korn, som igjen kan presses til omtrent 22 gallon (83 L) olje og 530 pund (240 kg) matforsyning. Den samme acre vil produsere i gjennomsnitt 5.300 pund halm, som kan omdannes til omtrent 1.300 pund (590 kg) fiber. Derfor krever HEMP mindre vann sammenlignet med soyabønner.

Dette tilsvarer 3 738 gallon (14 149 L) vann per bushel (30 kg) soyabønner produsert. -10 000 liter ferskvann for å produsere 1 kg bomull – sammenlignet med omtrent 300-500 liter vann for å produsere 1 kg tørkede hampfrø, hvorav 60% er mer bærekraftig for økonomien og økosystemet.

Dessverre gjorde det brede forbudet mot cannabis industriell HAMP like ulovlig som marihuana. I prosessen forsvant tekstilindustrien basert på hamp. Med økende etterspørsel etter tekstiler over hele verden, er en løsning på billigere og mer bærekraftige alternativer igjen hamp.

3.0 Ekspertkomiteen for cannabisregulering i WHO

Den førtiførste samlingen i Ekspertkomiteen for stoffavhengighet ECDD i WHO ble avholdt fra 12.-16. november på WHO hovedkvarteret i Genève. Etter anbefalinger fra det førtiende ECDD i juni 2018 om forhåndsgjennomgang av cannabisrelaterte stoffer, gjennomførte det førtiførste ECDD kritiske vurderinger av disse stoffene for å fastslå det mest relevante nivået for INTERNASJONAL kontroll av cannabis og cannabisrelaterte stoffer, og om Verdens helseorganisasjon bør anbefale endringer i deres nivå av kontroll.

I tillegg gjennomgikk det førtiførste Verdens helseorganisasjon ECDD ti nye psykoaktive stoffer (N.P.S.), fem av dem var syntetiske opioider og to var smertestillende legemidler, pregabalin og tramadol. Anbefalingene angående disse stoffene ble kommunisert gjennom et eget brev datert samme dag som dette brevet (24.01.2019).

Gjennomgangen av cannabis og cannabisrelaterte stoffer ble utført i forhold til Resolusjon 52/5 fra Komiteen for narkotikakontroll, der komiteen uttalte at den så frem til en oppdatert rapport om cannabis fra ekspertkomiteen.

Med henvisning til artikkel 3, avsnitt 1, 3, 5 og 6 i Konvensjonen om narkotiske stoffer (1961), endret av protokollen fra 1972, og artikkel 2, avsnitt 1, 4 og 6 i Konvensjonen om psykotrope stoffer (1971), har generalsekretær Antonio Guerre i FN lagt frem anbefalinger fra den 41.

ECDD-møtet vedrørende gjennomgangen av cannabis og cannabisrelaterte stoffer som følger:

-Cannabis og cannabisresin

– skal slettes fra tidsplan IV

-Dronabinol (delta-9-tetrahydrocannabinol)

-skal legges til tidsplan I i konvensjonen om narkotiske stoffer (1961)

-Tetrahydrocannabinol (isomerer av delta-9-tetrahydrocannabinol)

-skal legges til tidsplan I i konvensjonen om narkotiske stoffer (1961), med forbehold om at CND godkjenner anbefalingene om å legge til dronabinol og dets stereoisomerer (delta-9-tetrahydrocannabinol) til tidsplan I i Konvensjonen om narkotiske stoffer (1961)

-skal slettes fra tidsplan I i konvensjonen om psykotrope stoffer (1971), med forbehold om at CND godkjenner anbefalingen om å legge til tetrahydrocannabinol til tidsplan I i Konvensjonen om narkotiske stoffer (1961)

-Ekstrakter og tinkturer

-skal slettes fra tidsplan I i konvensjonen om narkotiske stoffer (1961)

-Cannabidiol-preparater

 • for å gjennomføre anbefalingen fra det førtiende møtet i ECDD om at preparater som anses å være ren cannabidiol (CBD) ikke bør planlegges innenfor de internasjonale stoffkontrollkonvensjonene, legges det til en fotnote til oppføringen for cannabis og cannabis harpiks i plan I i den enkelte konvensjon om narkotiske stoffer (1961) som lyder:

“Preparater som inneholder hovedsakelig cannabidiol og ikke mer enn 0,2 prosent delta-9-tetrahydrocannabinol er ikke under internasjonal kontroll.”

-Preparater produsert enten ved kjemisk syntese eller som en tilberedning av Cannabis, som er sammensatt som farmasøytiske preparater med ett eller flere andre ingredienser og på en slik måte at delta-9-tetrahydrocannabinol (dronabinol) ikke kan gjenvinnes ved lett tilgjengelige midler eller i et utbytte som ville utgjøre en risiko for folkehelsen;

 • skal legges til i plan III i den enkelte konvensjon om narkotiske stoffer (1961)

Vurderingen og funnene som de er basert på, er detaljert beskrevet i den førtiførste rapporten fra WHO-ekspertkomiteen for rusmiddelavhengighet.

Generaldirektør – Dr. Tedros Adhanom Ghebeyesus (24. januar 2019)

4.0 KONSEKVENSER AV GLOBAL OPPVARMING

Konsekvenser av global oppvarming – algeoppblomstringer, forårsaket av næringsrike utslipp, har forstyrret produksjonen i lakseindustrien. Per mai 2019 lider den norske lakseindustrien av den verste algeoppblomstringen på 30 år. På tidspunktet for skrivingen indikerer regjeringsrapporter at det er en tap av 10 000 tonn laks. Et tidlig estimat fra Sparebank1 Markets antyder at det kan påvirke opptil 1% av Norges lakseforsyning. En Nordea Bank-analytiker anslår at tapet reduserer den forutsagte globale tilførselsveksten fra 6,6% til 5,0%.

4.1 AKVAKULTURSYKDOMMER

I Chile opplevde lakseoppdrettsindustrien et utbrudd av infeksiøs anemi (ISAV) som kostet sektoren 2 milliarder dollar og 20 000 jobber. På grunn av epidemien valgte bankene å forhandle om lån. Imidlertid vurderte de også å tvinge selskaper til konkurs, og understreket den alvorlige risikoen som sykdom representerer for akvakultur.

4.2 Antibiotikabruk, fiskefôr og andre problemer

Akvakultur er en effektiv metode sammenlignet med andre industrier. For eksempel tar det langt mindre fôr å oppdrette fisk enn å oppdrette en ku, som trenger så mye som åtte pund fôr for hver pund med slakteklar storfekjøtt.

Fiskemel pleide å være det primære fôret for akvakulturfisk. Dette resulterte i at store mengder vill pelagisk fisk ble fanget og omdannet til fiskemel. Men dette fôret har blitt for dyrt, og oppdrettere velger å bruke et plantebasert proteinfôr hvis de kan. Bruken av antibiotika varierer fra land til land på grunn av reguleringer.

Prisene pleier å variere kraftig med endrede værforhold, spesielt når det påvirkes av alvorlige El Niño-effekter. I 2014 førte oppvarming av vannet til en reduksjon i ansjosavlingene i Peru, verdens største eksportør av fiskefôr. Som et resultat steg prisene på fiskefôr til 2 400 dollar per tonn, sammenlignet med gjennomsnittet på 1 600 dollar per tonn.

4.3 Fiskevelferd: en økende risiko

Jo større den menneskelige befolkningen og forbruket per person blir, jo større blir ressurskravene som påvirker økosystemene og virkningene av den menneskelige økologiske fotavtrykket. Naturressurser er sårbare og begrensede. Miljøpåvirkningene av menneskelige handlinger blir stadig mer tydelige. Problemer for alle økosystemer inkluderer miljøforurensning, klimaendringer og tap av biodiversitet.

For terrestriske økosystemer utgjør også trusler luftforurensning, jorderosjon og avskoging. For akvatiske økosystemer inkluderer risiko også en uholdbar utnyttelse av marine ressurser, for eksempel overfiske av visse arter, marine forurensninger, mikroplastforurensninger og vannforurensning fra GMO-gjødsel som har forurenset og varmet opp vårt rene drikkevann siden 1960-tallet.


Forskjellige fisk har forskjellige behov og miljøer, da de er delt inn i herbivorer, omnivorer og carnivorer. Fiskefôr er laget for å tilfredsstille deres kostbehov så vel som fargetriggere for fargerike fisk. Generelt sett betyr det fiskefôr, soya, betakeratinkilder som skjell fra skjellskjell, blekksprutolje/måltid og ulike plantebaserte måltider i forskjellige mengder.

Forskjellige fisk krever forskjellige næringsstoffer; derfor trenger vi forskning og statlig finansiering for rask bærekraftig utvikling. Videre må det tas ytterligere skritt NÅ angående globale oppvarmingsproblemer og vannforurensning fordi vi allerede er for sent ute. Hvis politikerne ikke adresserer dette problemet i dag, er all håp om å redde miljøet tapt.

5.0 Dyrefôr og fiskefôr med hamp

En usikker fremtid for oljen kan bringe økonomien til knefall, men den norske regjeringen fokuserer nå på å mette verden med norsk fisk.

Mulighetene ligger i å erstatte GMO-soyabønner med miljøvennlig hamp. 80% av fiskefôret er nå basert på plantebasert kosthold, da havene er i ferd med å tømmes for småfisk til å fôre laksen. Derfor bør dette være et fokusområde for de norske markedene når det gjelder å introdusere hampfôr til fisk.

5.1 Når biene går, går også maten vår.

Da honningbiene begynte å dø i stort antall, ringte alarmklokkene. Bier er avgjørende for matproduksjonen. Ifølge USAs landbruksdepartement (USDA) er over en fjerdedel av den amerikanske dietten avhengig av pollinering av honningbier.

Ingen bier, ingen mat. Eller i det minste ingen epler, kirsebær, løk, selleri, kål og en lang liste over andre, inkludert mandler og blåbær som ifølge American Beekeeping Federation er 90 prosent avhengig av bier for pollinering. Estimater viser at nesten halvparten av honningbiepopulasjonen har blitt utryddet siden 2006. Da forskere identifiserte neonikotinoider som den mest sannsynlige mistenkte, ble det lansert flere studier.

Det er ikke bare biene som dør. Fugle- og sommerfuglpopulasjoner er også i tilbakegang. Og det er ikke bare neonicotinoider som er skylden. Andre herbicider og pesticider, spesielt Monsantos Roundup, som brukes til å dyrke GMO-crops, og også brukes til å bekjempe ugress i byer og hager, ødelegger pollinatorer, fisk og dyreliv, og noen vil hevde, også mennesker.

5.2 GMO-crops har ødeleggende effekter på sommerfugler og bier

Genetisk modifiserte avlinger viser seg å ha ødeleggende økologiske konsekvenser. Mens det å redusere belastningen på fiskebestander virket som en god idé, har nylig forskning vist at når langkjedede omega-3-fettsyrer som finnes i fiskeolje (E.P.A. og D.H.A.) blir gitt til kål-hvit sommerfugl, som ble matet med GMO-soya av rapsolje – så vokste insektene tyngre og led av en høy frekvens av vinge deformiteter. Hvis disse deformitetene overvåkes i insekter og dyr, hvorfor gir vi disse produktene til barna våre?!

Som påpekt av Cornucopia Institute:

Problemet med GMO-omega-3-producerende avlinger ligger i det faktum at genetiske ingeniører har introdusert en forbindelse fra havet inn i et terrestrisk miljø. Verken denne sommerfuglen eller andre virvelløse dyr som spiser på disse plantene, har noen gang blitt eksponert for disse kjemiske molekylene i kostholdet sitt.

Når de kommer med slike påstander, begrenser de ofte rammene sine til smale og selvbetjente hensyn, som om GMO-avlingen uttrykker ønsket egenskap og leverer et akseptabelt produkt når det blir gitt til husdyr – i dette tilfellet oppdrettsfisk. De ignorerer den bredere konteksten av hvordan GMO-avlingen dyrkes med giftige gjødselstoffer og konsumeres som et trygt produkt for barna våre. På denne måten kan genetisk ingeniørens påståtte “bærekraftssuksess” vise seg å være en fare for økosystemet, miljøet og menneskers helse.

5.3 Å finne en løsning for fiskerne

Havets økosystem – og maten på bordene våre – er ikke det eneste som påvirkes av overfiske. Fiskere finner det stadig vanskeligere å tjene til livets opphold. Mange fiskerier har allerede lidd. For eksempel har New England-torskfisket “kollapset”, noe som betyr at bestanden er på 50% eller mindre av historiske nivåer. Det har nådd et punkt der gjenoppretting kan være umulig. Når dette skjer, vil kystøkonomiene bli ødelagt.

5.4 HAMP-næringsstoffer vs. GMO-SOYABØNNER.

En porsjon på 100 gram skrellet hampfrø gir 586 kalorier. De inneholder 5% vann, 5% karbohydrater, 49% totalt fett og 31% protein. Hampfrø er bemerkelsesverdige for å gi 64% av det daglige anbefalte inntaket (RI) av protein per 100-grams servering. Hampfrø er en rik kilde til kostfiber (20% RI), B-vitaminer og de kostholdsmessige mineralene mangan (362% RI), fosfor (236% RI), magnesium (197% RI), sink (104% RI) og jern (61% RI). Omtrent 73% av energien i hampfrøet er i form av fett og essensielle fettsyrer, hovedsakelig flerumettede fettsyrer, linolsyre, oljesyre og alfa-linolensyre.

Hampfrøs aminosyreprofil er sammenlignbar og erstatter andre proteinkilder, som kjøtt, melk, egg, hvete og soyabønner.

Genetisk modifiserte matvarer som soyabønner har en skadelig innvirkning på miljøet. De truer biodiversiteten og skaper forurensning som ødelegger vannveier, land og dyreliv. De bidrar også til avskoging når eiendommer konverteres til å dyrke flere soyabønner.

Dessverre er alle soyaprodukter på markedet genetisk modifisert. I USA er hele 94% av soyaproduksjonen genetisk modifisert. I Canada er soyabønner også en stor avling. I fjor produserte vi over 7,7 millioner metriske tonn soyabønner, hovedsakelig i Ontario, Quebec og Manitoba.

Mengden genetisk modifisert soyaplante i Canada har økt de siste årene – i 2019 plantet bøndene 2,3 millioner dekar med genmodifisert soyaplante, opp fra 1,84 millioner i 2015.

Hva betyr dette? Det betyr at vi ikke kan anerkjenne genetisk modifisert soyabønne som faktisk mat, så kroppene våre vet ikke hvordan vi skal fordøye, absorbere og bruke den som drivstoff.

Genetisk modifisert mat har også blitt knyttet til en rekke helseproblemer, inkludert allergier, leverproblemer, infertilitet og sterilisering, brystkreft, skjoldbruskproblemer, nyrestein og andre sykdommer. Hamp balanserer det menneskelige endocannabinoidsystemet som helbreder og holder det skjøre immunsystemet vårt balansert. Derfor har vi ikke råd til at historien skal gjenta seg. For å gjenopprette økonomien og økosystemet – er hamp den eneste løsningen vi har i dag!

6.0 Industriell hampdyrking i Norge

“Karbonsanking uten tilførsel av atmosfærisk aerosolterpenreplenishment er en oppskrift på GlobalBroiling” – Paul J. Von Hartmann

For lønnsom hampdyrking foretrekkes spesielt dyp, humusrik og næringsrik jord med kontrollert vannstrøm. Vannmettet sur, komprimert eller ekstremt lett (sandete) jord påvirker primært tidlig utvikling av planter. Bratte og høye høyder på over 400 meter over havet bør unngås. Hamp er relativt lite følsom for kalde temperaturer og tåler frost ned til -5 °C.

Frø kan spire ned til 1-3 °C. Hamp trenger mye varme, så tidligere varianter modnes raskere. Vannbehovet er 300-500 l/kg tørrstoff. Dette er rundt 1/14 av det som kreves for bomull eller GMO-soyabønner, som tar mellom 7 000 og 29 000 l/kg.

Røttene kan vokse opptil 3 fot ned i jorden og bruke vann fra dypere jordlag. Hemp gir fordeler til avlingene som kommer etter den. Derfor blir den vanligvis dyrket før vinterkorn. Gunstige endringer inkluderer høy ugressbekjempelse, jordløsning på grunn av det omfattende hemp rotsystemet, og den positive effekten på jordstruktur. Siden Hemp er veldig selvkompatibel, kan den også dyrkes flere år på rad på de samme feltene (monokultur).

I tillegg til at hampfrø er rike på protein og fettsyrer, er de også økologisk dyrket uten bruk av herbicider eller insektmidler. Dyr som spiser hemp er sunne og fri for antibiotika, steroider og hormoner.

Dette er en god grunn til å legge til hempfrø i kostholdet til kjæledyr og husdyr. Hvis antibiotikatoksisiteten vi gir fisken er så giftig for barna våre og forårsaker alvorlige helseproblemer, hvorfor erstatter vi ikke fiskenes fôr med Hemp-frø?

7.0 Ofte stilte spørsmål

En av de vanligste spørsmålene vi får fra kundene våre er – vil jeg bli påvirket av å bruke hampfrøolje? Vil jeg bli påvirket av å bruke skrelte hampfrøprodukter? Eller et av de mest stilte spørsmålene på internett er, vil jeg bli påvirket av CBD-tinktur – svaret er NEI. Hamp og cannabis tilhører samme familie, og begge har positive effekter på vårt endokannabinoidsystem. Derfor har vi funnet en løsning for å samle informasjon fra kilder over hele verden for å gi våre kunder riktig og positiv informasjon om den gunstige planten som kan helbrede oss alle og endre kursen i dette mangfoldige samfunnet. Ifølge European Medical Cannabis Association er CBD definert som en ikke-narkotisk substans, men denne informasjonen er ikke tilgjengelig for alle.

7.1 Fordeler med industriell hamp

Hamp og medisinsk marihuana ble brukt og brukes fortsatt i dagens moderne medisin, mat, landbruk, møbler, håndkremer og det har blitt en økonomisk boom på 2000-tallet for husholdningsartikler og uniformene vi bruker hver dag på jobb, på grunn av Hamps holdbarhet og kvalitet kan vi spre ordet for ikke-genmodifisert kultur, fremtiden og holde miljøet rent. Det nåværende globale Hampemarkedet har nådd 4,5 milliarder dollar. For tiden har ikke nok tiltak blitt tatt i Europa, da cannabisindustrien fortsatt er stigmatisert.

Når det gjelder industriell hampindustri, ligger Den europeiske unionen langt bak Kina og USA. Med dagens EU- og EC-byråkratiske hindringer, er mange bønder ikke engang i stand til å tilpasse seg eller bidra til den europeiske økonomien med nye utviklinger innen Hampindustrien.

Imidlertid virker forbindelsen mellom hamp som en avling og marihuana å være overdrevet. Tilbake i 1938 utga Popular Mechanics en artikkel med tittelen “Ny milliard-dollar avling”. Den lovet bønder i USA en lønnsom avling verdt hundrevis av millioner, en som ikke ville konkurrere med andre mainstream-produkter. Imidlertid fulgte marihuanaprohibisjonen kort tid etterpå, og hamp, den lovende milliard-dollar-avlingen, ble i stedet ulovlig.

Amerika var den som startet krigen mot Cannabis på 1940-tallet da USA startet en propaganda-kampanje mot hispaniske og svarte kulturer ved bruk av Cannabis. I de siste 70 årene, selv i dag, har Hamps rykte blitt opptrappet til tumult, bare for å forsinke informasjon om fordelene med hamp, som løser 6.000 år gamle problemer med miljøkatastrofer, som vi står overfor i dag – inkludert klimaendringer og global oppvarming. Derfor er Hamp den eneste planten som vil redde vår ØKOnomi og ØKOsystem.

7.2 Hamp og Cannabis

Når man prøver å forstå forskjellene mellom hamp og cannabis, er det viktig å begynne med dette enkle konseptet: Både hamp og cannabis kommer fra samme plante, bare forskjellige deler av den. Om man kaller noe hamp eller cannabis vil avhenge av ulike faktorer som vi vil utforske i denne artikkelen. Selv om termene hamp og cannabis ofte brukes om hverandre, har de ulike konnotasjoner.

7.3 SKILLE MELLOM HAMP OG CANNABIS

Dessverre har forbudet mot cannabis ført til mangel på kunnskap om planten. Dette har ført til utallige rykter om hva som gjør hamp forskjellig fra cannabis. Alt fra “hampplanter er hannplanter og cannabisplanter er hunnplanter” til “cannabis er en narkotika og den andre er det ikke” blir feilaktig forkynnet som vanlig kunnskap til uvitende tilskuere. Så, hvordan skal disse begrepene brukes? La oss finne ut av det.

“Helse-Canada definerer hamp som produkter av Cannabis Sativa som inneholder mindre enn 0,3 prosent T.H.C., mens amerikansk lov definerer hamp som produkter av Cannabis Sativa L-plante som inneholder ikke-psykoaktive egenskaper, med unntak av definerte unntak.” Ifølge en studie fra 1976 publisert av International Association of Plant Taxonomy konkluderte “både hampvarianter og marijuanavarianter er av samme slekt, Cannabis, og samme art, Cannabis Sativa. Videre faller utallige varianter inn i ytterligere klassifiseringer innen arten Cannabis Sativa.”

Imidlertid vil det avhenge av hvordan planten dyrkes og brukes for å avgjøre hvilken term som er korrekt. For eksempel brukes begrepet cannabis (eller marihuana) når man beskriver en cannabisplante som er kjent for sine berusende egenskaper og har harpiksglandler kjent som trichomer. Disse trichomene inneholder høye mengder Tetrahydrocannabinol (THC), cannabinoidet som er mest kjent for sine psykoaktive egenskaper. Hamp faller ikke inn i denne kategorien, men er registrert som ny matvare.

Dette betyr at hamp har blitt brukt som mat gjennom historien, og den anerkjennes som mat og IKKE som en psykotrop substans.

7.4 BRUKSOMRÅDER FOR INDUSTRIELL HAMP

Fra hamp-klær og tilbehør til kosthold og hampfrøoljekosmetikk, finner man planten overalt. Hamp kan bli til voks, harpiks, tau, klær, papir, etanol, drivstoff og mye mer.

Hamp er på den annen side brukt for å beskrive en Cannabis Sativa L-plante som inneholder bare spor av THC. Hamp er en høytvoksende plante som typisk er avlet for industrielle formål som oljer og topikale salver, samt fiber til klær, konstruksjon og mye mer.

Derfor har industriel hamp ingen reguleringer så lenge den dyrkes for industrielle formål.

Bare produkter laget av industriell hamp (mindre enn 0,3% THC) er lovlige å selge, kjøpe, konsumere og sende. Dette ene faktumet (0,3%) er hvordan de fleste skiller mellom hva som klassifiseres som “hamp” og hva som klassifiseres som “cannabis”. Dette har ført til massiv kontrovers (med god grunn), som vi vil gå litt nærmere inn på senere.
Men først, la oss se på hvordan hamp brukes over hele verden.

7.5 Miljøvern

Hamp er så allsidig at den trives i ugunstige jordforhold. Den sender ut sterke rotnettverk som låser nitrogen i bladene. De dype røttene gir en bindende funksjon som bidrar til å hindre jorderosjon, og Hamp ble også brukt til å rydde opp i den radioaktive forurensningen i Japan og Russland. En hektar med Hamp kan absorbere omtrent 15 tonn CO2, noe som gjør den til et av de raskeste CO2-til-biomasse-omformeringsverktøyene. Industriell Hamp er den perfekte karbonsenken fordi den absorberer mer CO2 per hektar enn noen annen kommersiell avling eller skog hvert år. Av disse grunnene er Hamp avgjørende for vår økologiske og kulturelle miljøvern.

Ifølge Hemp: A New Crop with New Uses for North America, “de primære bastfibrene i barken er 5-40 mm lange og er sammensatt i fiberbunter som kan være 1-5 m lange (sekundære bastfibrene er ca. 2 mm lange). De treholdige kjernefibrene er korte – ca. 0,55 mm – og er sementert sammen med betydelig lignin. Kjernefibrene anses generelt for å være for korte for papir av høy kvalitet (en lengde på 3 mm anses som ideell), og det er for mye lignin til stede.”

7.6 HAMP FOR PAPIR

En av grunnene til at Hamp er så verdifull er på grunn av fiberlengden og styrken. Disse lange bastfibrene har blitt brukt til å lage papir i nesten to årtusener. Thomas Jefferson utarbeidet både uavhengighetserklæringen og USAs grunnlov på hamp-papir. Frem til begynnelsen av det 19. århundre var Hamp og lin de to viktigste materialene for papirproduksjon. I oldtiden ble papir produsert fra hampelaken. Å bruke Hamp direkte til papir ble ansett som for dyrt, på grunn av manglende etterspørsel på den tiden.

Trebasert papir kom i bruk da mekanisk og kjemisk pulp ble utviklet på midten av 1800-tallet i Tyskland og England. I dag er minst 95% av papiret laget av tremasse. Dette gir lite mening når man vurderer at Hamp raskt kan produsere mye mer papir per hektar enn alternativene med tremasse. Hamp-papirprosessen bruker også mindre energi og færre kjemikalier enn trefiberprosessering, og skaper ikke de skadelige dioksiner, kloroform eller noen av de andre 2 000 klorerte organiske forbindelsene som er identifisert som biprodukter av trefiberprosessen.

7.7 Hamp til mat

Hvis du går gjennom et moderne supermarked vil du før eller siden komme til økoseksjonen. Etterspørselen etter disse sunnere og mer etiske produktene blir stadig tydeligere, og selv om vi vet at de er dyrere, er de bedre for oss? Vel, å velge økologiske produkter kan være et effektivt valg for en sunn livsstil med produkter som skal være fri for skadelige kjemikalier, mer næringsrike, og når det gjelder mat, mye mer smakfulle.

7.8 Hamp for helse og kropp

Hampfrøolje er ideelt egnet for hår- og hudpleie. Dens næringsverdi, kombinert med dens fuktighetsgivende og nærende essensielle fettsyrer, gjør den til en av de beste vegetabilske kroppspleiegrunnlagene. Hampfrøoljens essensielle fettsyretilskudd inkluderer flerumettede fettsyrer, omega-3, omega-6, omega-9, linolensyre og gamma-linolensyrer (G.L.A.’s). Selv om de er instrumentelle for hudpleie, er G.L.A.’s sjelden funnet i naturlige oljer. Hamp er en utmerket kilde til ren protein.

Olje utvunnet fra hampfrø har også vist seg å ha effekt i behandling av eksem (kronisk tørr hud) hos pasienter, selv om hele planten cannabisolje har vist seg å være mer effektiv i behandlingen av mer alvorlige hudsykdommer, som hudkreft.

7.9 Fordeler med økologisk hampolje

Økologisk hampolje er en utmerket kilde til næringsstoffer, den er økologisk og naturlig og kan tjene som et middel mot en lang liste med plager. Nedenfor er bare noen få fordeler med denne mirakeloljen:

Så hva gjør egentlig hampolje sunt?

Hampfrø er rike på protein, flerumettede fettsyrer, omega 6, omega 3 og uoppløselig fiber. De er en god kilde til tokoferoler eller vitamin E antioksidanter. De er fulle av mineraler som kalium, magnesium, jern, sink, kalsium og fosfor, pluss mikroelementer som strontium, torium, arsenikk og krom. Høyt innhold av essensielle fettsyrer, Omega 6 og omega 3, kan hampolje brukes for å øke immunforsvaret, motvirke aldring av huden og forbedre hjertehelsen. Flere studier viser at linolensyre tilstede i hampolje kan bremse aldringsprosessen og bekjempe psoriasis.

Fordeler med hampolje:

 1. Opprettholder en Hormonbalanse

Hamp er den eneste spiselige frøtypen som inneholder gamma-linolensyre, som omdannes til den beskyttende hormonet prostaglandin PGE1 som regulerer hormonbalansen og støtter overgangsalderens helse.

 1. Regenererer og gir energi til hudens beskyttende lag

På grunn av sitt høye innhold av omega-tre og omega-seks fettsyrer har hampolje en sammensetning som ligner på hudens lipider, noe som gjør den til en utmerket naturlig mykgjører og fuktighetskrem. Den er spesielt nyttig for tørr, trøtt eller dehydrert hud og negler. Den øker elastisiteten i huden og evnen til å beholde fuktighet i vev. Rent hampolje kan brukes til å behandle tørt hår og er ofte inkludert i hårkondisjoneringsmidler.

 1. Flott for vegetarianere

Det kan være vanskelig for vegetarianere og veganere å få riktig balanse av omega-3 og omega-6 fettsyrer. Hampolje har det optimale forholdet mellom disse fettsyrene.

4 Hjelper med å senke kolesterolnivået

Hampolje er den eneste vegetabilske oljen som inneholder omega-3 og omega-6 fettsyrer (3:1), og kan hjelpe med å senke kolesterolnivået ved å akselerere metabolske prosesser. Med en raskere metabolisme brenner fett seg raskere og legger seg ikke på arterieveggene.

 1. Bra for diabetes

På grunn av det lave karbohydrat- og sukkerinnholdet kan hampolje være et utmerket mattilsetning for personer med diabetes. Næringsstoffene som finnes i den, kan bidra til å moderere blodsukkernivået.

 1. Hjelper med å forhindre psoriasis

Psoriasis skyldes mangel på omega-6 fettsyrer i kroppen. De fettsyrene som finnes i hampolje, hjelper med å forbedre hudoksygenering og fuktighet.

 1. Øker immunforsvaret

Omega-3 og omega-6 fettsyrer forbedrer også immunforsvaret og regulerer tarmfloraen, og bygger dermed en naturlig barriere mot mikrober og øker kroppens motstandskraft.

8 Bidrar til å forebygge demyelinisering av nervesystemet

Essensielle fettsyrer er nødvendige for en sunn cellemembranstruktur. De forebygger også demyelinisering, ødeleggelsen av myelin-skjeden (en membran som beskytter nervecellene).

 1. Bidrar til å forebygge åreknuter

Som andre forbindelser med høyt innhold av omega-3, kan hampolje tynne blodet, redusere blodpropp og åreknuter.

 1. Bedre hjertetilstand

Økologisk hampolje inneholder omega-3 og omega-6 fettsyrer i den ideelle forholdet 3:1. Denne kombinasjonen er perfekt for menneskets ernæring og har vist seg å støtte hjerte- og karsystemet vårt. Fettsyrene som er tilstede, kan også fremme biologiske prosesser og forhindre ulike degenerative sykdommer.

 1. Bedre hår, hud og negler

Vanlig brukt som en fuktighetskrem for huden, blir økologisk hampolje den primære ingrediensen i et mylder av skjønnhetsprodukter. Studier har vist at hamp kan forårsake betydelige reduksjoner i hudtørrhet og redusere irritasjon. Dens antiinflammatoriske egenskaper kan også redusere tegn på aldring og redusere rødhet i huden.

12. En tilførsel av fettsyrer fri for kvikksølv

Fisk er kjent for å være en god kilde til omega-3-fettsyrer, en mye nødvendig tillegg til kostholdet vårt. De fettsyrene som finnes er kjent for å være gunstige for immunsystemet, hjerneutvikling og regulering av humøret. Fisk kan imidlertid inneholde betydelige mengder kvikksølv, som er usikkert for gravide kvinner og kan hemme kroppens mekanismer og nevrologiske utvikling hos ufødte babyer.

Hampolje forholdsregler for førstegangsbrukere

Selv om det har flere helsefordeler, bør hampolje unngås av prostatakreftpasienter eller personer som tar blodfortynnere. Her er noen få forholdsregler du bør huske på før du bruker det:

Det er et antikoagulant: Hampolje kan ha en anti-koagulerende effekt på blodet. Mennesker som lider av hjertesykdommer og tar blodfortynnende medisiner, bør unngå dem (eller i det minste sjekke med en lege før bruk!)

Det kan øke risikoen for prostatakreft: Hampolje har vist seg å skape de beste forholdene for at celler skal regenerere, noe som kan fremme veksten av svulster, spesielt prostatakreftceller. Mens mer forskning er nødvendig, råder medisinske fagpersoner til å unngå å konsumere hampolje hvis du har økt risiko for prostatakreft.

I høye doser kan det forårsake diaré eller kramper: Store doser hampolje kan forårsake kvalme, diaré og magesmerter. Av denne grunn bør hampolje holdes utilgjengelig for barn.

Det bør ikke oppvarmes: Høye temperaturer kan denaturere de umettede fettene i hampolje og gjøre dem om til mettede fettstoffer.

8.0 Økologisk vs. Konvensjonell

I motsetning til de fleste andre former for CBD, er økologisk hampolje rik på CBD. Uorganiske CBD-oljer har en tendens til å inneholde mindre CBD og krever store mengder industrihamp for en liten mengde CBD-innhold. I tillegg har industrihamp en høyere risiko for forurensning og er kjent som en bioakkumulator, noe som betyr at den har en tendens til å trekke giftstoffer fra jorda. Økologisk hampolje dyrkes uten bruk av plantevernmidler eller herbicider. Begge typer er ikke-genmodifiserte organismer (GMO) og er også glutenfrie.

Konvensjonelt dyrket hamp bruker imidlertid gjødsel i begynnelsen av vekstsyklusen. Den største forskjellen mellom de to er sertifiseringen. I motsetning til økologisk, gjennomgår konvensjonell hamp ikke den samme inspeksjonen og må ikke følge den lange listen med nødvendige retningslinjer for å oppfylle sertifiserte økologiske standarder, selv om den mangler sertifisering, er ikke konvensjonelt dyrket hampolje nødvendigvis dårlig for deg.

Å holde seg til økologisk hampolje betyr imidlertid at du kan være sikker på at du får alle vitaminene, næringsstoffene og aminosyrene uten tilsetning av giftstoffer.

8.1 Å jobbe med Hamp, ikke mot det

Studier har vist at forbruk av rå hampfrø kan bidra til å senke blodtrykket og kolesterolnivået, øke vekttap, forbedre immunforsvaret, kontrollere blodsukkernivået og til og med redusere betennelse. Dette gjør hampfrø ekstremt næringsrike. De inneholder en pakke med essensielle aminosyrer og fettsyrer. Dette kan forklare hvorfor “hamp til mat” -industrien er i vekst og har økt med over 300 prosent, til anslagsvis 25 000 produkter, de siste årene.

I sin rå form har Hamp den nest høyeste mengden protein av all mat (soya er den høyeste). Imidlertid, fordi hampfrøets protein ligner proteinet som finnes i menneskelig blod, er det mye enklere å fordøye enn soyaprotein. Hampfrø kan spises hele, presses til olje eller males til mel for baking.

I Amerika er produkter laget av hampfrø, som hampfrøsmør, hampfrøenergibarer, hampfrømel og hampolje, lett tilgjengelige i naturlige matbutikker som Whole Foods eller Trader Joe’s supermarkeder.

Hamp som drivstoff

Hampfrø har blitt brukt som brenselolje gjennom menneskets historie. Hamp kan tilby to typer brensel:

 1. Hemp-biodiesel – laget av fetten i (presset) hampfrø.

 2. Hemp-etanol-metanol – laget av gjæret stilk.

Konseptet med å bruke olje fra grønnsaker som motordrivstoff er ikke noe nytt. I 1895 utviklet Dr. Rudolf Diesel den første dieselmotoren som brukte vegetabilsk olje eller peanøttolje, for å være nøyaktig. Når du presser hampfrøene og ekstraherer oljen, lager du hemp-biodiesel. I tillegg kan Hamp brukes til å lage både etanol og metanol gjennom prosesser som gassifisering.

Kontroversen ved å klassifisere Hamp vs. Cannabis

Den internasjonale definisjonen av Hamp (i motsetning til Cannabis) ble utviklet av en kanadisk forsker i 1971 som heter Ernest Small. Smalls vilkårlige grense på 0,3 prosent THC har blitt standard over hele verden som den offisielle grensen for lovlig Hamp etter at han publiserte en lite kjent, men svært innflytelsesrik bok med tittelen The Species Problem in Cannabis.

“Det finnes ingen naturlig grense hvor cannabinoidinnholdet kan brukes til å skille mellom stammer av hamp og marihuana.” – Ernest Small

I denne samme boken diskuterer Small hvordan “det ikke finnes noen naturlig grense hvor cannabinoidinnholdet kan brukes til å skille mellom stammer av hamp og marihuana.” Til tross for dette fortsatte Small å “tegne en vilkårlig linje på kontinuumet av cannabistyper, og bestemte at 0,3 prosent THC i en siktet batch med cannabisblomster var forskjellen mellom hamp og marihuana.” Som du kan forestille deg, har dette ført til en viss kontrovers og forvirring om hva som virkelig utgjør forskjellen mellom Hamp og Cannabis. I tillegg vil stedet ditt avgjøre din forståelse av hva som utgjør Hemp vs. Cannabis. For eksempel definerer Health Canada Hamp som produkter av Cannabis Sativa, som inneholder mindre enn 0,3 prosent THC. I motsetning til dette definerer amerikansk lov Hemp som alle deler av en hvilken som helst Cannabis Sativa-plante som ikke inneholder psykoaktive egenskaper, bortsett fra begrensede unntak.

En nylig rettssak mellom Hemp Industries Association og D.E.A. konkluderte med at “D.E.A. kan regulere matvarer som inneholder naturlig T.H.C. hvis det er inneholdt innenfor marijuana, og kan regulere syntetisk T.H.C. av hvilken som helst art. Men de kan ikke regulere naturlig forekommende T.H.C. som ikke er inneholdt i eller utledet fra marijuana – det vil si ikke-psykoaktive hamp-produkter – fordi ikke-psykoaktiv hamp ikke er inkludert i schedule I.”

8.2 Hemp Frø Oljel vs. Hemp Ekstrakt vs. Cannabis Olje

Hampfrøolje utvinnes ved å presse frøene fra hunnhampplanten. Hampoljen som utvinnes, er svært næringsrik som et kosttilskudd. Likevel mangler hampfrøolje cannabinoider, som er de viktigste forbindelsene som finnes i cannabisplanten som har evnen til å hjelpe mot kreft. Hampfrøolje finnes hovedsakelig i produkter i matbutikken din og inneholder vanligvis dobbelt så mye omega-tre som olivenolje med bare halvparten av de totale kaloriene.

Det er en stor forskjell mellom hampfrøolje og hamp-CBD-ekstrakt. Hamp-/CBD-ekstrakt er hovedingrediensen i populære produkter som Charlotte’s Web og andre CBD-spesifikke merker. Produkter som inneholder hamp-CBD-ekstrakt, har et bredt spekter av cannabinoider, men begrenset til ingen THC. Fordi det totale THC-innholdet er under det lovlige grensen, kan produkter som består av hamp/CBD-ekstrakt sendes nasjonalt og på tvers av hele Den europeiske union.

Disse typene produkter kan være gunstige for å øke livskvaliteten; mange pasienter rapporterer at de har funnet lindring for en rekke plager fra hemp-ekstrakt alene. Imidlertid gir mangelen på THC et problem for pasienter som har en behandlingsplan som krever høye doser av THC, så det vil avhenge av ditt spesifikke brukstilfelle.

Pasienter som ønsker å behandle alvorlige sykdommer og kroniske lidelser, bør se på hele planten cannabisoljebaserte behandlinger (dvs. Rick Simpson Oil). Produkter som består av hele-planten cannabisolje gir høye doser av konsentrerte cannabinoider (f.eks. THC, CBD, CBN, CBG, osv…), terpener og andre forbindelser fra planten som mange pasienter og omsorgspersoner trenger for å finne lindring for en rekke plager.

9.0 Sammendrag

Økende etterspørsel etter oljemaling, lakk, trykkfarger, drivstoffløsningsmidler, kjedesagoljer, fyllstoffer og belegg forventes å drive produktetterspørselen videre. I tillegg forventes økning i investeringer for produksjon av hemp-baserte produkter å drive markedets vekst.

Økologisk hemp kan erstatte over 25 000 produkter, inkludert plast, drivstoff, glassfiber, mat og snacks. Dens høye proteinkilde kan erstattes med hvilket som helst annet produkt du finner på hyllene i din lokale matbutikk, inkludert (hempmelk, hempsmør, brød og olje). Disse produktene har ennå ikke blitt markedsført, og det har en million-dollar verdt reklameindustri i seg selv uten produktet!

Europaparlamentet har kjempet for å forby GMO-mat i det siste tiåret, noe som har ført til en alvorlig krise i økosystemet og drept 60% av biene og insektpopulasjonen som er avgjørende for økosystemet. GMO-avlinger forurenser grunnvannet vi drikker, forurenser elver og oversvømmer havene våre med plantevernmidler. Derfor ødelegger vi vår økonomi på lang sikt, men hamp har ingen giftig fotavtrykk igjen, da hamp ikke krever plantevernmidler eller like mye vann som soyabønner.

Disse GMO-produktene har skadelige virkninger på menneskekroppen som ikke kan fordøye GMO-mat, inkludert at 99,9% av soyamelk forårsaker brystkreft hos kvinner, nyre- og leverfeil for kvinner, menn og barn, uten å merke disse problemene og symptomene fordi disse problemene har blitt ignorert og avvist.

Den europeiske unionen forbød plast i 2022. En gangs plast som kan resirkuleres vil bli fjernet innen 2028, likevel dumpes over 1 metrisk billion tonn med plast hvert år, som ikke kan resirkuleres, og blir dumpet på jorder eller brent ned i Asia, og forurenser verden, miljøet, havene og livene våre. Til tross for all denne rotet vi har skapt, må vi oppfinne en bærekraftig økonomi som er basert på å beskytte økosystemet vårt.

Forfatter & eierskap

Denne artikkelen er hentet fra alle offentlige og lovlige organer over hele verden, og kilden er anerkjent. Denne artikkelen er en intellektuell eiendom og arbeid av Chris Pakalns og TwinLeaf Group AS.

Link til Engelsk Original

Chris LinkedIn

Note Chris

På grunn av cannabisforbudet må vi slutte å stigmatisere industrikonop i det 21. århundre og begynne å samarbeide med økosystemet for å redde miljøet og økonomien på lang sikt. Industrikonop er den eneste løsningen i dag for å bekjempe klimakrisen. Uten å vurdere konoppen er all håp tapt. Derfor er konoppen ikke ulovlig, men en essensiell ressurs!

Related Posts

Legg inn en kommentar