18

Kyr Som Får Hampfôr Produsere Melk Med THC

En ny studie har fastslått at melkekyr fôret med industriell hamp produserte melk med påvisbare nivåer av THC.

En ny studie fra forskere i Tyskland har fastslått at melkekyr som ble fôret med industriell hamp, produserte melk med påviselige nivåer av delta-9 THC, cannabinoidet som er mest assosiert med den høye produksjonen av marihuana. Kyrne viste også atferdsendringer, noe som indikerer at dyrene kan ha følt effekten av cannabinoidene i hampfôret.

“Dette er viktig, siden vi ikke hadde data for å vite i hvilken grad cannabinoider kom inn i melken til melkekyr,” Michael Kleinhenz, assisterende professor i kjøttproduksjonsmedisin ved Kansas State University College of Veterinary Medicine som ikke var involvert i forskningen, fortalte NewScientist.

For å gjennomføre studien matet forskere ved det tyske føderale instituttet for risikovurdering 10 lakterende melkekyr med forskjellige mengder hampfôr som inneholdt en rekke cannabinoidkonsentrasjoner. Kyrne ble studert over en periode på uker, med forskere som samlet inn data om dyrenes oppførsel og utførte laboratorieanalyser på blod-, melke- og avføringsprøver.

Forskerne slo fast at typen hampfôr gitt til melkekyrne spilte en rolle for effekten fôret hadde på dyrene. Kyr som ble fôret med fermentert fôr laget av hele hampplanter, viste få forskjeller sammenlignet med melkekyr som fikk en tradisjonell diett med maisfôr. Kyrne som fikk fôr laget av cannabinoidrike hampblader, blomster og frø viste imidlertid merkbare atferdsendringer. I tillegg viste melken fra kyrne påvisbare nivåer av flere cannabinoider inkludert delta-9 THC. Ifølge forskernes beregninger konsumerte disse kyrne opptil 86 ganger mengden THC som kreves for å få mennesker høye.

Effektene som ble observert av forskerne inkluderte langsommere hjertefrekvens og pust, «uttalt tungespill, økt gjesping, spyttutskillelse, dannelse av nasal sekresjon» og rødhet i en del av øynene, heter det i rapporten. Noen dyr «viste forsiktig, tidvis ustø gange, uvanlig lang stående og unormal holdning». Robert Pieper, leder for avdelingen for matkjedesikkerhet for det tyske instituttet og medforfatter av den nye studien, sa at kyrne som fikk hampfôret også spiste mindre og produserte mindre melk.

“Det er en sterk effekt på dyrehelsen,” sa Pieper, ifølge en rapport fra The Washington Post. “Ikke en positiv effekt.”

Kleinhenz har forsket på stuter som ble fôret med hamp ved Kansas State University og bemerket at dyrene hadde en tendens til å bli roligere.

“Vi vet ikke om de har den buzzen eller hva ikke,” sa Kleinhenz. Men han la til at storfe har lavere nivåer av stresshormoner. Han mener at cannabinoidene i fôret reduserer stress, men “vi må fortsatt finne ut av den mekanismen hos dyr.”

Hamp ble legalisert i USA med vedtakelsen av Farm Bill fra 2018. Men så langt har Food and Drug Administration unnlatt å tillate cannabinoider inkludert CBD inn i den amerikanske matforsyningen. Tilsvarende har føderale regulatorer ennå ikke godkjent dyrefôr laget av hamp.

Mer forskning er nødvendig

Jeffrey Steiner, direktør for Oregon State Universitys Global Hemp Innovation Center, har eksperimentert med hamp som fôrtilskudd for melkekyr, sauer og fjørfe. Men han bemerket at forskningen først begynte i 2019 og at flere års studier er nødvendig før hampdyrefôr blir godkjent av regulatorer.

“Du kommer ikke til å se CBD-forbedret melk på hyllen på lenge,” sa Steiner, som ikke hadde en rolle i den tyske studien.

Serkan Ates, agronom ved Oregon State University, Corvallis, har studert hampforbruk hos kyr, lam og kyllinger. Han sier at på grunn av potensialet for å overføre cannabinoider i melk, “kan det hende at det ikke er mulig å mate dette til høyytende melkekyr.”

“Men det er nok av lavthengende frukt å utforske, som å mate hamp til ikke-matproduserende dyr som kviger eller unge lam,” sa Ates.

Erica Stark, administrerende direktør i National Hemp Association, sa at dyrefôr av høy kvalitet kan lages av hamp hvis regulatorer til slutt gir nikk.

“Det kommer til å bli et så veldig stort marked,” sa Stark. “Det er faktisk mangel på dyrefôr i dette landet akkurat nå, konsekvenser av det som skjer i Ukraina, tørke og andre avlingssvikt.”

Studien, “Overføring av cannabinoider til melken til melkekyr fôret med industriell hamp kan føre til Δ9-THC-eksponering som overstiger akutt referansedose,” ble publisert på nettet 14. november av det fagfellevurderte tidsskriftet Nature Food.

 

 

kilde : https://hightimes.com/study/cows-given-hemp-feed-to-produce-milk-with-thc/

Related Posts

Legg inn en kommentar