11

Terpener

Helsefordeler og deres rolle i medisinsk cannabisindustri

Terpener har blitt et stadig mer populært tema i medisinsk cannabisindustri, og for god grunn. Disse forbindelsene finnes naturlig i cannabisplanten, og kan forbedre de terapeutiske fordelene til andre cannabinoider som finnes i planten. Terpener kan ha en rekke helsefordeler, inkludert å redusere betennelse, lindre smerte og redusere angst. I denne artikkelen skal vi se på noen av de viktigste terpenene som finnes i cannabisplanter og deres helsefordeler. Ved å forstå disse fordelene, kan du velge de beste cannabisproduktene for dine behov og få en bedre opplevelse med medisinsk cannabis.

Terpener har også en viktig medisinsk verdi og kan bidra til å forbedre de terapeutiske fordelene til andre cannabinoider som finnes i planten, kjent som “entourage-effekten”. Mange terpener har vist seg å ha verdifulle egenskaper som å redusere betennelse, lindre smerte, redusere angst og til og med behandle sopp og bakterier.

Noen cannabisprodukter, som isolater, er behandlet så mye at de ikke lenger inneholder terpener eller andre forbindelser. Men spesielt for medisinske cannabis-pasienter, er det betydelige fordeler ved å konsumere cannabisprodukter med et høyt innhold av terpener.

Ved å lære mer om terpener og deres egenskaper kan du få mest mulig ut av tilbudene på medisinsk cannabis og få en bedre opplevelse når du bruker det.

Hvilke terpener er verdt å merke seg?

Av de om lag 20 000 forskjellige typene terpener som finnes i planteriket, er det bare rundt 150 som er funnet i cannabisplanter. Likevel er det noen få viktige terpener som kan gi deg en følelse av velvære:


Myrcen
Myrcen er den mest vanlige terpenen som finnes i cannabisplanter. Den gir en duft som minner om nellik, men som også kan ha et muskete og jordaktig preg. Myrcen har en beroligende effekt, men den er også svært effektiv til å behandle kronisk smerte og betennelse.

Hvis du sliter med søvnløshet, kan du dra nytte av å bruke stammer som er rike på myrcen. Den kan også bidra til å redusere muskelspenninger, angst og stress.

Linalool
Linalool er en terpen som gir en blomsterduft med krydrete eller treaktige noter. Som myrcen, har det også sterke beroligende egenskaper og har lenge blitt brukt for å indusere søvn.

Linalool er gunstig for behandling av angst, depresjon, anfall, stress og muskelsmerter. Studier viser også at linalool var effektivt for å styrke immunforsvaret spesielt fra skade forårsaket av stress.


Limonene
Limonene er en vanlig terpen som finnes i de fleste cannabisstammer, og den har en sitrusaktig aroma og smak. Sitrusfrukter har også høye nivåer av limonene, noe som gir dem en forfriskende duft.

Limonene kan passe godt når som helst på dagen, da det er kjent for å gi energi og forbedre humøret. Det kan også være nyttig for å redusere stress og angstsymptomer, samt for å lindre smerte og betennelse. Siden limonene er en antibakteriell og antifungal forbindelse, kan det også være gunstig for å styrke immunforsvaret.

Pinene
Pinene er en kjent terpen som er kjent for sin forfriskende furuduft. I naturen er den rikelig i furutrær, selv om den også finnes i mange cannabisstammer. Når man konsumerer kultivarer med høyt innhold av pinene, sies det å øke årvåkenheten og kan også gi en følelse av å være opplagt og mer motivert.

De medisinske fordelene inkluderer økt bronkodilatasjon og luftstrøm, redusert betennelse, og det kan også forbedre hukommelsen din. Pinene kan også hjelpe deg med å bekjempe hjerne-tåke og hjelpe deg med å jobbe bedre.


Caryophyllene
Caryophyllene er hovedsakelig funnet i svart pepper og nellik, samt i cannabis. Det gir en skarp og krydret aroma.

Caryophyllene er kjent for sine beroligende effekter, men det kan også hjelpe mot angst. Det er spesielt bemerkelsesverdig fordi det er den eneste terpenen som er kjent for å aktivere CB2-reseptoren, noe som kan gi overlegne terapeutiske fordeler. Studier indikerer at caryophyllene kan bekjempe betennelse, depresjon og bakterier samtidig som det kan forbedre fordøyelseshelsen.

Studier har påvist de terapeutiske fordelene ved terpener for menneskekroppen, som kan bidra til å forbedre de terapeutiske fordelene til andre cannabinoider i cannabisplanten. Terpener finnes ikke bare i marihuana, men også i andre planter, og er ansvarlige for den unike smaksprofilen og aromaen i visse cannabisstammer. Myrcen, linalool, limonene, pinene og caryophyllene er noen av de viktigste terpener som kan gi en følelse av velvære. Å lære mer om terpener og deres egenskaper kan hjelpe med å få mest mulig ut av medisinsk cannabis og få en bedre opplevelse når man bruker det.

Related Posts

Legg inn en kommentar