Scroll Top
tim

Et livreddende behandlingseventyr

Pasientens reise med medisinsk cannabis for å bekjempe Cluster Hortons migrene og gjenopprette livskvalitet.

Møt Tim Ringdal, en pasient i Norge som har opplevd ekstremt Cluster Hortons migrene, konstant trykkhodepine, muskelsmerter og posttraumatisk dagdrømming. I mange år prøvde han ulike behandlinger, inkludert sterke opiater og benzodiazepiner, uten hell. Alt endret seg da han ble introdusert for medisinsk cannabis.

Dette gripende intervjuet gir leserne et innblikk i Tims reise med medisinsk cannabis og hvordan det har vært en livreddende behandling for hans smerte og lidelse. Hans historie er en inspirasjon for alle som søker alternative behandlingsmetoder og en appell for endringer i tilgjengeligheten av medisinsk cannabis i Norge.

Medisinsk cannabis har ikke bare påvirket Tims helse positivt, men det har også transformert livskvaliteten hans. Etter å ha prøvd smerteklinikker og leger i over 20 år, har han endelig funnet en behandling som gir ham varig lindring. Han er ikke lenger plaget av migreneanfall og kan nyte en normal hverdag uten smerter.

Tilgangen til medisinsk cannabis har imidlertid vært en utfordring for Tim. Prisen er høy, og han er bekymret for hva som vil skje når han går tom for medisinen. Norge har også begrenset tilgangen til medisinsk cannabis, og Tim føler seg frustrert over at han ikke kan ta med seg medisinen hjem til sitt eget land.

Bli med på en reise gjennom Tims erfaringer med medisinsk cannabis og oppdag hvordan denne planten har forandret livet hans. Les videre for å lære mer om hans kamp, suksesser og håp for fremtiden.

Hvilke symptomer eller tilstander bruker du medisinsk cannabis for å behandle?

Jeg lider av ekstrem Cluster Hortons migrene, konstant trykkhodepine og muskelsmerter som stammer fra en tidligere ulykke og mishandling i barndommen. Jeg opplever også ekstrem posttraumatisk dagdrømming og søvnproblemer som følge av dette.

Det jeg har oppdaget er at Bedrocan er det eneste som gir meg total smertelindring og fjerner de traumatiske drømmene. Jeg har merket en betydelig forbedring i smertebehandlingen, og det virker veldig godt som medisin for meg.

Hvordan har medisinsk cannabis påvirket din helse og livskvalitet positivt? Kan du dele noen konkrete eksempler eller opplevelser?

Etter å ha prøvd smerteklinikker og leger i over 20 år og kun fått harde opioider og benzodiazepiner for min Cluster Hortons migrene og kroniske smerter, fikk jeg medisinsk cannabis for første gang da jeg var 50 år gammel. Jeg trodde ikke det var mulig å avbryte et pågående migreneanfall, men jeg håpet på best mulig effekt siden jeg visste at cannabis hadde hjulpet tidligere. Jeg kan ikke bruke THC i blodet på jobb, så jeg bruker det kun når jeg er hjemme. Men med 8 morfintabletter og 4 Rohypnol daglig var det ingen problemer.

Bedrocan har vært et mirakelmedisin for meg fordi det gir samme effekt hver gang. Det tok en måned før jeg virkelig turte å tro at det faktisk fjerner migrenen min og holder den borte. De som har sett migreneanfallene mine ville blitt sjokkerte, og det har vært en total livsendring for meg. Jeg har ikke lenger migrene med Bedrocan. Så hvis jeg var i Norge, måtte jeg ha reist til Amsterdam for å få tak i det, men jeg kan ikke få det hjemme i Norge.

Så ja, jeg kunne ikke fått den gode virkningen av noe annet når alt annet allerede var prøvd. Så det har virkelig gitt meg et nytt liv. Men de må også ta ansvar for den avhengigheten de har skapt fordi de ikke prøvde med cannabis først, og de vil fortsatt ikke gi norske pasienter fred og tilgang til medisinen som for meg er mer effektiv mot smertene enn noen form for morfin.

Bedrocan har virkelig forandret livet mitt, og jeg har snakket om cannabis som smertebehandling siden jeg var 16 år gammel. Så igjen, hva sa jeg!

Har du opplevd noen utfordringer eller negative konsekvenser ved bruk av medisinsk cannabis? Hva har vært de viktigste hindringene eller uønskede effektene du har møtt på?

Helt ærlig, jeg har ikke opplevd en eneste annen type cannabis som har hatt samme effekt. Med andre typer weed blir jeg bare trøtt. Men Bedrocan er beroligende uten å gjøre meg søvnig før jeg legger hodet på puta! Den gir meg en varm og god følelse som lindrer smerten og samtidig gir meg en våken, kreativ og rolig følelse som gjør at jeg fint kan fungere hele dagen.

Absolutt ikke! Bedrocan er for øyeblikket den ultimate cannabismedisinen for meg. Den gir ikke trøtthet eller gjør meg sløv på noen som helst måte. Så nei, det er ingen sløvhet involvert!

Kan du utdype hvordan medisinsk cannabis påvirket søvnen din?

Ja! Nå kommer vi til et viktig spørsmål som jeg setter stor pris på! Før jeg begynte med Bedrocan, drømte jeg kun når jeg hadde opplevd posttraumatiske situasjoner. Men nå, takket være Bedrocan, drømmer jeg helt normalt igjen, med gode og varierte innslag! Jeg kan igjen oppleve normale drømmer, noe jeg faktisk trodde jeg hadde mistet for alltid. Så jeg er virkelig takknemlig for Bedrocan som har gjort dette mulig!

Kan du utdype hvordan medisinsk cannabis påvirket apetitten din?

Hehe, uff! Jeg veide 61 kg da jeg begynte med Bedrocan/cannabis! Etter bare 2 uker snakket jeg med eks-kona mi på telefonen, og hun ble overrasket over hvor mye vekt jeg hadde lagt på plutselig!

Bedrocan gir meg appetitt og øker den, i motsetning til dårlig cannabis som kan dempe appetitten. Så jeg tror jeg har fått et lengre liv på grunn av det, og antageligvis også på grunn av bedre fordøyelse og at cannabisen hjelper mot magesår. Og det gir meg en ekstremt god matlyst!

Alt i alt, det er en sammenheng mellom Bedrocan og økt vekt. Ingen burde bli nektet tilgang til denne planten/medisinen lenger!

Kan du utdype hvordan medisinsk cannabis påvirket ditt forhold til venner og famile?

Ja! Det er virkelig en stor forbedring i humøret mitt, og både sønnen min og spesielt ekskona mi er stolte over å se at jeg legger på meg og begynner å trene igjen. Men jeg kan ikke tro at de nå nekter meg å ta med medisinen min hjem til Norge!

Jeg lever med eller uten den harde migrenen, men for meg er det null valg! Hvis jeg forlater Norge, vil de også ta bort livet mitt fordi de nå ikke vil ta ansvar for mine saker etter at jeg nevnte cannabisen. Da må jeg begynne å medisinere meg selv! Og da vil jeg være død allerede den første dagen! Jeg vil aldri tillate at de får meg til å ende opp som en hjemløs!

Så det må skje noe så snart som mulig slik at jeg kan besøke sønnen min som støtter meg i bruken av medisinsk cannabis, selvfølgelig! Men jeg tror jeg aldri vil få lov til å se ham i mitt hjemland, for da må jeg dø! Det er bare positive effekter når det gjelder meg og min situasjon, og jeg blir rasende hvis jeg må fortelle at jeg nå ikke får ta med meg medisinen hjem til mitt eget land!

Hvilken metode bruker du for å administrere medisinsk cannabis (røyking, vaping, olje, kapsler, osv.), og hva er fordelene og ulempene ved den metoden?

Jeg damper eller ruller en joint om morgenen, og det varer hele dagen, helt til migrenen melder seg! Akkurat nå har jeg litt migrene fordi jeg ikke har mer Bedrocan eller medisinsk cannabis igjen.

Jeg får tak i annet weed som ikke er medisinsk fra apoteket, og det er en stor forskjell! Kvaliteten og effekten er ikke den samme som det medisinske cannabisen jeg får fra apoteket.

Hvordan har tilgangen til medisinsk cannabis vært for deg? Har du støtt på noen vanskeligheter i forbindelse med å skaffe produktet, konsistens i kvaliteten eller prisnivået?

Ja! Prisen er ganske høy, men det er absolutt verdt det å betale rundt 480 € for 60-120 dager uten migrene! Og jeg trenger virkelig en ny forsyning nå så snart som mulig. Jeg er redd for at migrenen vil komme tilbake hvis jeg ikke har mer Bedrocan.

Hva mener du kan forbedres når det gjelder informasjon og veiledning om medisinsk cannabis? Har du følt deg tilstrekkelig informert om dosering, bruksmetoder, potensielle bivirkninger eller interaksjoner med andre medisiner?

Ja! Jeg har både nok kunnskap og erfaring med cannabis generelt! Jeg har blitt medisinert med det tidligere på grunn av min bestemor som dyrket det til medisinsk bruk helt siden 1942. Hun levde helt til hun var 94 år gammel, så det sier litt om effektiviteten.

Da jeg vokste opp, var jeg vant til lukten av cannabis, og jeg kunne sove trygt med begge øynene lukket. Men på grunn av den vonde oppveksten jeg hadde med min onde mor, gir fulle voksne folk meg fortsatt traumer. Nå gradvis, på grunn av interaksjonen med andre medisiner, kan jeg redusere dosene av benzo og opiater som jeg har vært på i mange år.

Men jeg trenger muligheten til å gjøre dette! Dessverre, de nåværende restriksjonene og motstanden fra visse nevrologer og andre norske instanser gjør at jeg sannsynligvis aldri vil få muligheten til å vise hvor mye hjelp det ville vært å bli kvitt benzo og opiater som ble foreskrevet av en lege som misbrukte meg da jeg var 11 år gammel! Så jeg er frustrert over de nevrologene og andre som har satt meg i denne situasjonen og nå nekter meg muligheten til å gjøre noe med det i Norge!

Det er så ille at jeg er villig til å dø for dette, bare for å slippe å lide like mye som nå. Fordi hvis jeg kunne få tilgang til medisinsk cannabis, ville det gjøre de sterke benzoene jeg har fått i 30 år overflødige. Men det betyr ikke at jeg kan bare slutte med dem! Så dette er like viktig, om ikke viktigere.

Hvilke endringer eller tiltak mener du er nødvendige for å forbedre tilgangen, kvaliteten og sikkerheten til medisinsk cannabis i Norge? Er det spesifikke områder som lovgivning, utdanning for helsepersonell eller andre faktorer som bør adresseres?

Ja! Enig!! Først må vi få det til Norge! Og man må ikke bli lurt av det de sier! For faktisk ønsker de å opprettholde status quo og ingen fremtidige forbedringer!

Og nå kommer det et skriv fra smertesenteret som sier at det vil bli flere problemer hvis man prøver medisinsk cannabis. Så hvis man har smerter som man ikke kan leve med, får man fortsatt kun tilbud om morfin, inntil de bestemmer seg for å ta det fra deg og be deg søke rusbehandlingsteam osv.

Vi er pasienter, og det er vanskelig å forstå at nordmenn lar dette skje! Det er som om de holder øynene lukket!

Så jeg har aldri fått medisinsk cannabis til Norge, noe som for øyeblikket virker umulig å oppnå.

Jeg har tidligere brukt cannabis som medisin, men det var ulovlig. Nå, når jeg får medisinsk cannabis fra Bedrocan, er virkningen og smertelindringen den samme hver gang på grunn av de strenge reglene for dyrking. Det forandrer virkelig livet mitt, enten på en positiv eller negativ måte. Det er negativt at Norge gjør det umulig å ta med medisinen hjem og ikke gir noen annen løsning.

Her er tre punkter fra intervjuet som beskriver hvorfor det er viktig med sikker tilgang til medisinsk cannabis i Norge for å oppnå best mulig person-tilpasset behandlingstilbud og pasient omsorg:

  1. Livreddende behandling: Tim Ringdal, en pasient i Norge, har opplevd ekstrem Cluster Hortons migrene, konstant trykkhodepine, muskelsmerter og posttraumatisk dagdrømming. Etter mange år med ulike behandlinger uten suksess, har medisinsk cannabis vært en livreddende behandling for hans smerte og lidelse. Dette illustrerer viktigheten av å ha tilgang til denne behandlingen for pasienter som ikke responderer på andre behandlinger.

  2. Forbedret livskvalitet: Medisinsk cannabis har ikke bare påvirket Tims helse positivt, men det har også transformert livskvaliteten hans. Etter å ha prøvd forskjellige behandlingsmetoder i over 20 år, har han endelig funnet en behandling som gir varig lindring. Han er ikke lenger plaget av migreneanfall og kan nyte en normal hverdag uten smerter. Dette viser betydningen av å tilby medisinsk cannabis for å forbedre livskvaliteten til pasienter som lider av kroniske smerter eller tilstander.

  3. Begrensninger og utfordringer: Tilgangen til medisinsk cannabis har vært en utfordring for Tim. Prisen er høy, og han er bekymret for hva som vil skje når han går tom for medisinen. Norge har også begrenset tilgangen til medisinsk cannabis, og Tim føler seg frustrert over at han ikke kan ta med seg medisinen hjem til sitt eget land. Dette understreker behovet for endringer i tilgjengeligheten av medisinsk cannabis i Norge for å sikre at pasienter som Tim får den behandlingen de trenger.

Avsultningsvis så gir Tim Ringdals historie et dypt innblikk i den betydningsfulle effekten av medisinsk cannabis på hans helse og livskvalitet. Etter mange års kamp med ekstrem migrene, konstante smerter og posttraumatiske lidelser, har medisinsk cannabis vært en livreddende behandling for Tim. Hans historie er en inspirasjon for alle som søker alternative behandlingsmetoder og en påminnelse om behovet for endringer i tilgjengeligheten av medisinsk cannabis i Norge. Til tross for de positive resultatene han har oppnådd, står Tim overfor utfordringer knyttet til tilgang og pris på medisinsk cannabis. Det er avgjørende at det gjøres endringer for å sikre bedre tilgang, kvalitet og sikkerhet for medisinsk cannabis i Norge, slik at pasienter som Tim kan fortsette å nyte fordelene av denne livsforandrende behandlingen.

Related Posts

Legg inn en kommentar